Spirituele boeken Top 10

Top 10 Spirituele boeken in Nederland

 

De kracht van het geluk - Dalai Lama

Samenvatting

Auteur: Howard Cutler & Dalai Lama

Co-auteur: Howard Cutler 

 • Nederlands
 • 398 pagina's
 • Meulenhoff Boekerij B.V.
 • maart 2013

De kracht van het geluk - Dalai Lama - Boek meteen bestellen

Zijne Heiligheid de Dalai Lama heeft in zijn leven groot lijden gekend, maar hij straalt altijd vriendelijkheid en rust uit. Hoe doet hij dat? In De kracht van het geluk laat Howard Cutler de lezer kennismaken met de filosofie van de Dalai Lama over hoe je gemoedsrust kunt vinden en in het reine kunt komen met het lijden van de wereld. Samen onderzoeken zij de wortels van de vele problemen waarmee de mensheid te kampen heeft en tonen ze ons hoe we die rampen kunnen benaderen op een manier die tegelijkertijd verlicht en ons helpt in onze zoektocht naar geluk. Door verhalen, meditaties en diepgaande gesprekken leert de Dalai Lama de lezer de culturele invloeden en manieren van denken te benoemen die leiden tot verdriet en hoe we onze eigen problemen die we het hoofd moeten bieden, evenals de moeilijkheden van anderen, kunnen doorgronden en oplossen. Het resultaat is een wijze benadering van menselijke problemen die zowel optimistisch als realistisch is, zelfs in tijden van grote uitdagingen.
De kracht van het geluk - Dalai Lama - Boek meteen bestellen

Recensie(s)

Bundeling van gesprekken van een Amerikaanse psychiater Howard Cutler met de Dalai Lama. Het is een vervolg op hun eerdere uitgave 'De kunst van het geluk'*. Stonden daar methoden om via innerlijke ontwikkeling tot geluk te komen centraal, in dit boek behandelen de auteurs meer de bredere maatschappelijke en wereldproblemen die het menselijk geluk ondermijnen. Ook hier blijft onze geest in de eerste plaats bepalen of we ons gelukkig voelen of niet door vriendelijkheid en mededogen te vergroten en negatieve factoren, zoals haat en hebzucht, een halt toe te roepen. Sociaal staat centraal dat het ons aan gemeenschapszin ontbreekt, met als gevolg het uithollen van vertrouwen. Daarna komen onderwerpen als vooroordelen, racisme, terrorisme, geweld/dialoog en angst/hoop en positieve emoties uitgebreid aan de orde. Cutler becommentarieert de opmerkingen van de Dalai Lama uitgebreid, met verwijzingen naar relevant onderzoek en veel aansprekende voorbeelden (Rwanda). Met belangrijke informatie in een makkelijk leesbare stijl en direct toepasbare oefeningen. Paperback met vrij kleine druk.

J. Hodenius

De kracht van het geluk - Dalai Lama - Boek meteen bestellen

Vrij zijn in het hier en nu - Osho

Samenvatting

Auteur: OSHO

 • Nederlands
 • 224 pagina's
 • Osho Publikaties V.O.F.
 • augustus 2012

Vrij zijn in het hier en nu - Osho - Boek meteen bestellen

Iets over meditatie te zeggen, is een tegenstelling in zichzelf. Meditatie is iets dat je je eigen kunt maken, je kunt in meditatie zijn, maar door haar aard kun je niet zeggen wat het is. Meditatie is een weg om in jezelf naar binnen te gaan, naar die diepte waar geen gedachten meer zijn, en daarom is het geen indoctrinatie. Ze leert je eigenlijk niets, ze maakt je alleen maar bewust van je innerlijke vermogen om zonder gedachten, zonder mind te zijn. Inhoud Deel 1 1. Wat is meditatie? 2. Meditatie is je eigen aard 3. Meditatie en het falen van succes 4. De gespletenheid tussen lichaam en ziel genezen 5. Meditatie is leven, geen levensonderhoud 6. Gelukzaligheid is het doel, meditatie het middel 7. Iedereen is een geboren mysticus Deel 2 8. De mind is een kletskous 9. De mind is een sociaal fenomeen 10. De mind denkt - Meditatie weet 11. De Psychologie van de Boeddha's 12. Zelf-gewaarzijn, geen zelf-bewustzijn Deel 3 13. Antwoorden op vragen van mediterenden - Is het mogelijk om zonder enige techniek te mediteren? - Waarom moest u nieuwe meditatie technieken ontwikkelen, zoals de koendalini meditatie en de dynamische meditatie? - Ik merk dat als ik me meer gecenterd en bewust voel dan gewoonlijk, er dan geen problemen opkomen, maar als ik niet meer gecenterd ben, komen alle oude problemen weer terug en lijken ze zelfs nog groter. Waarom? - Westerse psychologen beweren dat meditatie een subjectief verschijnsel is en dat er daardoor niet veel psychologisch onderzoek mogelijk is. Bent u het daar mee eens? - J. Krishnamurti zegt dat alle yoga oefeningen en alle meditatietechnieken, zoiets als drugs zijn - ze produceren een chemische verandering, en vandaar dus de ervaringen. Wilt u alstublieft uw commentaar geven? - Toen ik gisteren in zazen zat, kreeg ik het gevoel dat er met een stok op mijn hoofd werd geslagen. Maar op dat moment had niemand mij geslagen. Is dit magieloze magie? - Ik heb te veel seksenergie, ze brandt in mijn lichaam. Ik heb soms, wanneer ik dans, het gevoel dat ik de hele wereld wel zou willen ombrengen. Legt u me alstublieft uit hoe ik een creatieve uitlaat voor deze energie kan vinden. - Kun je bij het doen van iets, bijvoorbeeld de dynamische meditatietechnieken, opgeslokt worden met een absolute, totale intensiteit, en tegelijkertijd een getuige zijn die er los van staat, afgezonderd? - Het leek er eerst op dat ik kon mediteren - dat dacht ik tenminste. Een prachtige, stille, transparante toestand kwam ergens vandaan en gebeurde aan mij; ik veronderstelde dat het meditatie was. Nu komt er niets meer, alleen een jachtige mind. Wat is er gebeurd? Deel 4 14 Actieve Osho meditaties voor de mens van nu 15. Osho Nadabrahma meditatie 16. Praten met je lichaam - een meditatieve therapie

Vrij zijn in het hier en nu - Osho - Boek meteen bestellen

Recensie(s)

In dit boek beschrijft Osho wat meditatie nu eigenlijk inhoudt en dat is volgens hem niet het serieuze en sombere, maar juist het speelse ontspannen feestelijke leven. Verder maakt hij inzichtelijk hoe we om kunnen gaan met de stroom gedachten die ons dagelijks bombarderen en waar geen einde aan lijkt te kunnen komen. Ook wordt er in het boek ingegaan op vragen van mediterenden over waar zij tegen aan zijn gelopen tijdens hun meditaties. Osho's betoog wordt doorspekt met veel verrassend actueel aandoende anekdotes en tijdloze wijze verhalen om zijn visie te verduidelijken. Op het einde de meditatiemethodes die Osho zelf ontwikkeld heeft. Met cd waarop een geleide meditatie staat: 'leren praten met het eigen lichaam', zodat de lezer ook zelf praktisch aan de slag kan gaan.

J. Hofte

Vrij zijn in het hier en nu - Osho - Boek meteen bestellen

The Power (NL) - Rhonda Byrne

Samenvatting

Auteur: Rhonda Byrne

 • Nederlands
 • 255 pagina's
 • Kosmos Uitgevers
 • december 2013

The Power (NL) - Rhonda Byrne - Boek meteen bestellen

The Secret onthulde De wet van de aantrekking.
The Power helpt je de grootste kracht van het universum in jezelf te ontdekken en te gebruiken.

The Power laat je de grootste kracht in het universum zien - de kracht om te ontvangen wat je wenst.

Het leven van je dromen is dichter bij dan je denkt. The Power - om het goed te hebben in het leven - zit in jezelf.

The Power (NL) - Rhonda Byrne - Boek meteen bestellen

Recensie(s)

Dit boek is gebaseerd op de duizenden reacties en de inzichten, die de auteur daarop kreeg na de film en het boek 'The Secret'*, een wereldwijde bestseller. In 'The Secret' onthulde zij de wet van de aantrekkingskracht. Deze wet geeft aan dat altijd alles in het leven gebaseerd is op basis van wat men zelf aantrekt. Als men bovendien positieve gedachten en gevoelens uitstraalt over geld, omstandigheden, mensen en gebeurtenissen dan volgt volgens de auteur alleen maar voorspoed. De kracht waar in dit relaas op wordt gedoeld is liefde, dankbaarheid en spel. De sleutel tot liefde is om gebruik te maken van de sleutel van liefde. Dit boek bevat de essentie van alles wat de auteur na 'The Secret' leerde. Men hoeft van tevoren niet 'The Secret' te hebben gelezen om dit boek te begrijpen, het kan wel een verrijking daarvan betekenen. Originele verzorgde vormgeving en illustraties in kleur. Bevat een voorwoord, dankbetuiging, een inleiding en informatie over de auteur.

Franca Duindam

The Power (NL) - Rhonda Byrne - Boek meteen bestellen

Licht op de aura - Barbabra Ann Brennan

Samenvatting

 • Nederlands
 • 291 pagina's
 • Becht's Uitgevers-Maatschappij, H.J.W.
 • maart 1995


Licht op de aura - Barbabra Ann Brennan - Boek meteen bestellen

Ons fysieke lichaam bestaat binnen een groter `lichaam', een menselijk energieveld of aura, het voertuig waarmee we onze ervaringen cre?ren -- ook gezondheid en ziekte. De kracht om onszelf te genezen ontvangen we eveneens via de aura. In dit energielichaam -- nog maar kort geleden wetenschappelijk aangetoond, maar al eeuwenlang bekend bij genezers en mystici -- ligt de oorsprong van elke ziekte. Hier vinden onze krachtigste en diepste confrontaties plaats, waardoor het zowel de bron als de genezer is van alle lichamelijke en emotionele stoornissen.

In Licht op de aura gaat Barbara Brennan, zelf healer met een ervaring van vijftien jaar, in op alle aspecten van de aura en de mogelijkheden om anderen en zichzelf te genezen door middel van healing.

Het boek bevat onder meer:
- inzicht in hoe het menselijk energieveld eruitziet, functioneert, ziek wordt en weer kan genezen, alsmede inzicht in de psychologische wisselwerking bij intieme relaties;
- training van het vermogen om aura's te zien en te interpreteren;
- beschrijvingen van door de medische wetenschap geaccepteerde genezingen van een groot aantal ziekten bij een gevarieerde groep mensen;
- aanwijzingen om jezelf en anderen te genezen.


Licht op de aura - Barbabra Ann Brennan - Boek meteen bestellen

Recensie(s)

Een gedegen studie over healing, aura's, chakra's in de vorm van een werkboek. De auteur, die reeds vele jaren als psychotherapeut en spiritueel genezer werkzaam is, onderbouwt haar ervaringen met wetenschappelijke gegevens en methoden van andere genezers. In 6 delen wordt een holistische visie uitgewerkt m.b.t. healing, aura's, de psyche, ziekte en spiritueel genezen. De lezer wordt gestimuleerd actief met dit boek bezig te zijn door kritische vragen, zinvolle adviezen en oefeningen (geen invul-) o.a. voor de aura, chakra's, visualisaties en ademhaling. De auteur richt zich vooral op therapeuten, pastoraal werkers en spiritueel genezers. Er zijn 16 paginagrote kleurillustraties van aura's en ruim 50 hele en halve paginagrote illustraties met schematische tekeningen (zwart-wit) over healing, oefeningen, reflexzones e.a. Daarnaast zijn er schema's van de chakra's en karakterstructuren. Elk hoofdstuk eindigt met vragen. Tweekolommendruk, uitgebreide bibliografie en index.
(Biblion recensie, Redactie)


Licht op de aura - Barbabra Ann Brennan - Boek meteen bestellen

De verdwijning van het Universum - Gary Renard

Samenvatting

Auteur: G. Renard

 • Nederlands
 • 464 pagina's
 • Altamira-Becht
 • april 2009

De verdwijning van het Universum - Gary Renard - Boek meteen bestellen

Dit boek van Gary Renard is hard op weg om een der belangrijkste spirituele klassiekers van onze tijd te worden. Het hoofdthema van het boek, dat te beschouwen is als een aanvulling op en verduidelijking van het meesterwerk Een cursus in wonderen, is vergeving. Renard schrijft ontwapenend informeel, maar is tegelijkertijd inhoudelijk compromisloos. Inmiddels is duidelijk geworden dat Renard aan een trilogie werkt - na het tweede deel Jouw onsterfelijke werkelijkheid zal dit voorjaar het afsluitende deel De liefde heeft niemand vergeten verschijnen.

De verdwijning van het Universum - Gary Renard - Boek meteen bestellen

Recensie(s)

De Californische beroepsgitarist Gary Renard channelde negen jaar lang, vanaf 1992, twee astrale heiligen, Arten en Pursah. Zijn daarop gebaseerde boek diept de boodschap van de inmiddels bekende 'Een cursus in wonderen' (vaak met citaten daaruit) verder uit en werd daarop enigszins een cultboek in de New Age-scene. Op zich is dit verhaal over onvoorwaardelijke liefde, radicale vergeving en de natuurlijke scheppingskracht van de mens in dit universum heel fraai en met aardige humor gelardeerd. Renard beschrijft zeventien gechannelde vraag- en antwoordsessies waarin onderwerpen als illusies, vorige levens, religie, seks, politiek en wonderen aan de orde komen. "Schuld bestaat niet, de mens beschuldigt alleen zichzelf. De wereld bestaat niet eens. Alles is alleen gedachte en projectie daarvan." Dit boek was al een internationale bestseller, dus zoekend publiek kan hier de verdwijning van het eigen ego mee voorbereiden. Prikkelende omslag met heelalbeelden en daarboven gemonteerde engelen. Deze editie is opnieuw vertaald en de verwijzingen naar 'Een cursus in wonderen' zijn gedetailleerder; een en ander is verantwoord in een nieuw Woord vooraf van de vertaler.

Peter den Haring

De verdwijning van het Universum - Gary Renard - Boek meteen bestellen

Je kunt je leven helen - Louise Hay

Samenvatting

 • Nederlands
 • 213 pagina's
 • De Zaak
 • oktober 2014

Je kunt je leven helen - Louise Hay - Boek meteen bestellen

Louise Hay is een internationale autoriteit op het gebied van persoonlijke groei. In dit boek is al haar wijsheid vervat. De liefde druipt van de pagina's. Onze gedachten zijn vaak de oorzaak van emotionele en lichamelijke problemen en we kunnen onze gedachten veranderen. Van jezelf houden mag en is heilzaam! Louise's liefdevolle en diepgaande inzichten zijn een bron van inspiratie voor mensen die zichzelf beter willen leren kennen en de kwaliteit van hun leven willen verbeteren!

Je kunt je leven helen - Louise Hay - Boek meteen bestellen

Recensie(s)

Herziene uitgave van 1986, waarbij in de tekstveranderingen voornamelijk van taalkundige aard zijn; met name in hfd. 16 'Mijn verhaal' is de tekst bijna geheel herschreven. Inhoudelijk is er nagenoeg niets veranderd m.u.v. deel 4 waar in de lijst van symptomen 80 nieuwe items zijn toegevoegd. Daarnaast is er een overzicht van de ruggewervels in schema uitgewerkt. Hierbij wordt van iedere wervel de verbinding met lichaamsdelen en mogelijke klachten aangegeven. Gevolgd door een lijst met metafysische oorzaken en affirmaties om het probleem op te heffen. De 'Liefde meditatie' in hfd. 16 is vervangen door een nawoord, waarin de auteur een impressie geeft van haar huidige activiteiten. De opbouw en inhoud van de hoofdstukken is verder onveranderd. Door de wijzigingen is de leesbaarheid van de tekst hier en daar verbeterd. Duidelijke, heldere druk met een gedeeltelijk nieuwe omslag: een kleurig hart zoals in de vorige uitgave met een blauwe ondergrond en witte belettering.
(Biblion recensie, Suze Huson-Hordijk.)

Je kunt je leven helen - Louise Hay - Boek meteen bestellen

De meesters van het Verre Oosten - Baird T. Spalding

Samenvatting

 • Nederlands
 • 584 pagina's
 • AnkhHermes, Uitgeverij
 • oktober 2014

De meesters van het Verre Oosten - Baird T. Spalding - Boek meteen bestellen

Dit boek is een van de meest spraakmakende spirituele boeken van de 20e eeuw. Tijdens een expeditie in de Himalaya, eind 19e eeuw, ontmoeten de schrijver en zijn metgezellen de 'Meesters van het Himalaya-gebergte', zij maken de expeditieleden deelgenoot van hun bijzondere ervaringen en vermogens. Zij nemen aan dat Boeddha de weg naar het Licht wijst, maar ze stellen onomwonden dat Christus de weg naar het Licht is, ofwel een staat van bewustzijn waarnaar we allen op weg zijn: het Christus-bewustzijn.

De meesters van het Verre Oosten - Baird T. Spalding - Boek meteen bestellen

Hier en nu - Thich Nhat Hanh

Samenvatting

 • Nederlands
 • 160 pagina's
 • BBNC Uitgevers
 • november 2012

Hier en nu - Thich Nhat Hanh - Boek meteen bestellen

In Hier en nu laat Thich Nhat Hanh je de vrijheid en het geluk van het leven in het heden ontdekken. Hij benadrukt de kracht van mindfulness om ons leven te veranderen. Hij legt uit dat mindfulness geen uitvlucht of ontsnapping is. Het gaat om bewust leven en aanwezig zijn in het hier en nu. Het is echte vrijheid ¿ en zonder deze vrijheid is er geen geluk.

In een liefdevolle persoonlijke retraite biedt Thich Nhat Hanh je een groot aantal eenvoudige en effectieve oefeningen voor elke dag om mindfulness te beleven. Oefeningen zoals ademen met aandacht, glimlachen, het herhalen van positieve uitspraken en intens luisteren brengen rust en harmonie in je leven. Ook helpen ze je om emotionele pijn de baas te worden en kun je echte liefde en compassie laten zien in relaties met anderen.

De beroemde Vietnamese boeddhistische leraar Thich Nhat Hanh fascineert mensen overal ter wereld vanwege zijn uitstraling en wijsheid. Tijdens de oorlog in Vietnam werd hij naar Frankrijk verbannen. In 1982 richtte hij in Zuid-Frankrijk Plum Village op, een klooster en meditatiegemeenschap waar hij nog altijd woont en onderwijst. Thay (¿leraar¿), zoals hij bij studenten en vrienden bekendstaat, reist de wereld rond om voordrachten te geven en retraites over mindfulness te leiden.

Hier en nu - Thich Nhat Hanh - Boek meteen bestellen

Recensie(s)

Dit boek van de beroemde boeddhistische leraar uit Vietnam, gaat duidelijk in op het begrip 'mindfulness' en het belang van aanwezig zijn in het hier en nu. Wie dit boek leest, leest niet zomaar woorden op papier, maar hoort de auteur als het ware spreken. En wie zich door zijn eenvoudige en liefdevolle woorden laat raken, zal alleen al door het lezen van dit prachtige werk een transformatie doormaken. Het boek bevat tal van eenvoudige, doch zeer effectieve oefeningen, die een wezenlijk verschil in ieders leven kunnen maken. Juist in de eenvoud hiervan schuilt de immense kracht. De schrijver helpt de lezer op liefdevolle wijze terug te keren naar de basis, naar zichzelf, het leven en naar alles en iedereen om zich heen. Men hoeft daarvoor niets bijzonders te doen. Als men aanwezig is, is alles aanwezig. Men hoeft niets meer te zoeken. Het boek bevat een uitgebreid voorwoord en wordt afgesloten met vijf bijzondere aandachtsoefeningen en een overzicht van meditatiecentra. Vrij kleine druk en ruime marges.

D.W.P. Wildschut

Hier en nu - Thich Nhat Hanh - Boek meteen bestellen

Een nieuwe aarde - Eckhart Tolle

Samenvatting

 • Nederlands
 • 236 pagina's
 • VBK Media
 • oktober 2005

Een nieuwe aarde - Eckhart Tolle - Boek meteen bestellen

Eckhart Tolle's spirituele blauwdruk voor een nieuwe wereld. De huidige staat van de mensheid is erbarmelijk en gevaarlijk ongezond. Tolle windt er geen doekjes om in dit boek. Ego-denken is de boosdoener. Dat remt ons in alle opzichten af en maakt vrijheid en vooruitgang onmogelijk. Maar hij heeft ook goed nieuws: er is namelijk een alternatief! Daarvoor moeten we eerlijk naar onszelf kijken en de sprong wagen naar een collectief bewustzijn.

Alleen dan kunnen we transformeren naar een andere samenleving.

Een nieuwe aarde - Eckhart Tolle - Boek meteen bestellen

Recensie(s)

De auteur van diverse succesvolle werken over spirituele groei ziet dit boek als een hulpmiddel voor transformatie die voortkomt uit een nieuw opkomend bewustzijn. De aangereikte ideeën en concepten zijn niet meer dan richtingborden die tijdens het lezen het ontwaken moeten bewerkstelligen. In tien hoofdstukken die onderverdeeld zijn in korte fragmenten met titel wordt veel aandacht besteed aan het herkennen van het ego, de manier waarop het werkt en hoe het de macht overneemt. Onderwerpen als: klagen en wrok, altijd meer willen, emoties van het ego, het verleden met je meedragen, ongelukkig zijn, verslavingen, zijn niet nieuw, maar herkenbaar. De zinnen lopen niet allemaal even soepel. Komt dit door de vertaling? Soms zijn er herhalingen die niets aan de uitleg toevoegen. De auteur illustreert zijn uitleg met vele aanhalingen uit o.a. de bijbel, de Upanishad en het werk van Nietzsche en Shakespeare. Achterin zijn noten opgenomen. Of na het lezen van dit boek de transformatie een feit is, valt te bezien; wel kan het inzichten geven die het overdenken waard zijn.

Redactie

Een nieuwe aarde - Eckhart Tolle - Boek meteen bestellen

Spirituele oplossingen - Deepak Chopra

Samenvatting

 • Nederlands
 • 192 pagina's
 • Servire
 • februari 2014

Spirituele oplossingen - Deepak Chopra - Boek meteen bestellen

Het leven kent vele uitdagingen, zowel grote als kleine.
De antwoorden zijn te vinden in spiritualiteit.

Deepak Chopra krijgt veel levensvragen van zijn lezers. In dit boek laat hij zien hoe je problemen zelf kunt oplossen. De antwoorden zijn namelijk dichtbij. Cruciaal inzicht: het niveau van het probleem is niet het niveau van de oplossing. Daarvoor moet je een laag dieper gaan in je bewustzijn, naar je 'ware zelf', de plek waar helderheid en wijsheid is. Chopra laat zien hoe je daar komt. Door de oplossingen van het ware zelf naar boven te halen, kun je hindernissen omvormen tot mogelijkheden.

Spirituele oplossingen - Deepak Chopra - Boek meteen bestellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

AGENDA

Thuis in mijn lichaam volgers

Volg ons op Twitter

Top berichten

Onze aanbevelingen